0318 52 17 00 | Nu bereikbaar van ma t/m vr van 08:00 tot 17:30 uur

Bouwvakantie: van 27 juli t/m 18 augustus vinden er geen leveringen plaats en is het Afhaalmagazijn gesloten. Bekijk de actuele levertijden

Engelse landhekken

De landhekken van hout hebben de naam ‘Engels hek’ of ‘Engelse poort’ gekregen, wat betekent dit? Bij het ontwerpen van deze hekken is gekeken naar klassieke Engelse landhekken zoals deze al heel lang gebruikt worden bij onze westerburen. De stijl van de horizontale en diagonale planken is hierdoor ‘Engels’ te noemen. Deze Engelse poorten zijn echter wel modern in materiaalgebruik: het grenen is op een moderne manier geïmpregneerd met Tanalith-E, een middel wat vrij is van chroom en arseen. Hierdoor worden er geen schadelijke stoffen in de natuur achtergelaten, terwijl het hout goed bestendig gemaakt is tegen houtrot en insecten.

Afwerking

Alle kruisverbindingen in deze hekken zijn voorzien van RVS-slotbouten, waardoor de hekken extra stevigheid krijgen. Er zijn verder geen schroeven zichtbaar in de hekken: er is namelijk gekozen voor pen/gat verbindingen waardoor alle gaten afgedekt zijn met houten pennen. Hierdoor trekt vocht minder snel in het hout en wordt een gladde afwerking verkregen.

Afmetingen

De weidepoorten van hout zijn verkrijgbaar in een enkele en een dubbele uitvoering. De enkele uitvoering is vooral geschikt voor kleinere doorgangen, met een doorgang van 120 tot 300 cm. DeEngelse poort enkel in de kleinste maat is dan ook prima te gebruiken als looppoort.

De dubbele uitvoering is geschikt voor bredere doorgangen waar ook voertuigen doorheen moeten kunnen. De beschikbare breedte loopt van 240 tot 600 cm, waarbij dedubbele houten weidepoort altijd uit twee gelijke helften bestaat. Heb je twee ongelijke helften nodig? Bestel dan twee enkele poorten met het beslag van een dubbele poort.

Bijpassend hang- en sluitwerk

Voor alle houten weidepoorten geldt dat het hang- en sluitwerk niet inbegrepen is. Vergeet dus niet om deze meteen mee te bestellen, zodat je direct aan de slag kan. Poortpalen in de juiste stijl, met een diamantkop (voor een goede afwatering) hebben wij uiteraard ook, om het plaatje compleet te maken.

Bestellen bij Hardeman

Als je bij ons een houten weidepoort bestelt dan is de levertijd ongeveer 1 week. Dat betekent dat we deze gewoonlijk na 1 week bij jou uitleveren. Al onze producten worden door onze eigen vrachtwagens geleverd en gelost. Wij hebben altijd een kraan op de wagen waardoor we makkelijk jouw bestelling kunnen lossen.

Als je kiest voor Hardeman dan kies je voor kwaliteit, een goede levering en betrouwbare service. Wij hebben al meer dan 50 jaar ervaring met hekken en helpen graag ook jou met jouw project.

Contact

Mocht je vragen hebben over onze houten landhekken of heb je advies nodig bij jouw project? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Elke werkdag zijn wij telefonisch bereikbaar van 8:00-17:30. Je mag ook eenemail sturen of eenberichtje via WhatsApp.