0318 52 17 00 | Nu bereikbaar van ma t/m vr van 08:00 tot 17:30 uur

Bouwvakantie: van 27 juli t/m 18 augustus vinden er geen leveringen plaats en is het Afhaalmagazijn gesloten. Bekijk de actuele levertijden

Sterke metalen buisklemmen voor jouw project

Buisklemmen en buiskoppelingen in alle soorten en maten: Wij hebben een zeer uitgebreide voorraad buisklemmen in gegoten staal. Maak bijvoorbeeld je eigen meubels of hekken met een buisklem van staal of buiskoppeling. Door de voorraadindicatie zie je meteen of de buisklemmen op voorraad zijn. Bestel de buisklemmen voor jouw project en laat ze bezorgen zodat jij snel aan de slag kunt. Wij leveren in heel Nederland!

Buisklem, buiskoppeling of steigerbuisklem?

Wat is het verschil tussen een buisklem of een buiskoppeling?

Er is geen verschil tussen een buiskoppeling of een buisklem, dit zijn dezelfde producten. Deze koppelingen worden ook wel steigerbuisklemmen genoemd, omdat de gebruikte buis vaak lijkt op dezelfde buis die in de steigerbouw gebruikt wordt. Daarnaast worden deze metalen klemmen ook vaak in combinatie met steigerhout gebruikt. 

Welke maat buisklem?

Welke maat buisklem je nodig hebt, ligt natuurlijk vooral aan de toepassing én de gewenste uitstraling. Ga je een frame maken voor een spandoek? Kies dan, afhankelijk van het formaat, voor een grotere diameter (42-60mm). Voor kleinere projecten en meubels zijn de kleinere maten zeer geschikt (27-34mm).

Had je zelf al een diameter in gedachten? De diameter die aangegeven wordt op onze website is de buitendiameter van de buis waar de buisklem omheen past. Ben je op zoek naar een buisklem 30mm? Dan heb je de keuze uit buisdiameter 26,9mm en 33,7mm. Zoek je een buisklem 40 mm? Kies dan de klemmen voor buisdiameter 42,4mm. Voor een buisklem 50mm gebruik je het beste diameter 48,3mm, en voor een buisklem 60mm is de diameter 60,3mm geschikt.

De aangegeven diameters zijn de standaarddiameters van stalen buizen (steigerbuis). Gebruik je liever aluminium buis? Dat kan:

- Aluminium buisdiameter 34mm past in een metalen buisklem met diameter 33,7mm 

- Aluminium buisdiameter 42mm past in een metalen buisklem met diameter 42,4mm 

- Aluminium buisdiameter 48mm past in een metalen buisklem met diameter 48,3mm 

Welke soorten buiskoppelingen zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten buisklemmen. Een t-klem gebruik je om twee of drie buizen aan elkaar te verbinden. Met een schoorklem kan je een buis schuin bevestigen aan een rechte buis. Een eenvoudige hoek maak je met een elleboog of een hoekklem. Twee buizen kan je in de lengte aan elkaar koppelen met een koppelstuk of een inwendig koppelstuk.

Een buis vastmaken op de ondergrond doe je met een muurplaat of een voetplaat, een afstandbus, boeiboordklem of grondanker. Voor de wat ingewikkeldere projecten zijn er open en gesloten hoekklemmen, scharnieren en kruisstukken. Met een 3-wegklem verbind je 4 buizen, en met een 4 wegklem zelfs 5 buizen aan elkaar.

Scharnierdelen kan je gebruiken om andere materialen zoals planken aan de buizen te bevestigen. Verschillende schoorklemmen zijn beschikbaar voor een flexibele verbinding. 

Naast alle verschillende koppelingen hebben wij ook accessoires zoals wielen, kapjes, expanders en elastieken beschikbaar!

Wij hebben grote voorraad en leveren in heel Nederland!