0318 52 17 00 van ma t/m vr van 08:00 tot 17:30 uur

Bouwvakantie: van 27 juli t/m 18 augustus vinden er geen leveringen plaats en is het Afhaalmagazijn gesloten. Bekijk de actuele levertijden

Verschillende Typen Stalen balken

Bij Hardeman bouwproducten streven we ernaar om de hoogste kwaliteit staalproducten aan te bieden die aan al jouw bouw behoeften voldoen. In deze categorie vind je ons assortiment van diverse soorten stalen balken, waaronder IPE, HE-A, HE-B en UNP. Maar wat maakt elk type uniek? En wat zijn de praktische toepassingen van elk?

IPE balken - Dit is een van de meest voorkomende soorten balkstaal in de bouwsector. Ze hebben een I-vormige dwarsdoorsnede die zorgt voor hoge sterkte en stijfheid in zowel verticale als horizontale toepassingen.

HEA balken of HEB balken - Deze soorten H profiel balken hebben een bredere flens dan IPE balken, wat resulteert in een hogere laadcapaciteit. H balken zijn ideaal voor bouwprojecten waar hoge belasting en stijfheid nodig zijn. Een HEB balk is daarbij nog dikker en steviger dan een HEA balk.

UNP Balken - UNP balkstaal, ook bekend als U-profielen, zijn veelzijdig en worden veel gebruikt in constructies. Ze bieden een goede verhouding tussen gewicht en sterkte. UNP-profielen worden veelvuldig gebruikt in portaalconstructies en frames. Ze helpen bij het creëren van stabiele structuren die bestand zijn tegen hoge belastingen en spanningen.

Toepassingen van stalen balken

Stalen binten zijn cruciaal voor de structurele integriteit in een breed scala aan constructies, zoals gebouwen, woningen, magazijnen etc. Ze zijn ook nuttig in kleinere projecten zoals huisrenovaties waar bijvoorbeeld sprake is van een uitbouw.

Behandeling: onbehandeld, gestraald en gemenied of verzinkt

Je kunt bij ons kiezen uit de volgende behandelingen:

  • Onbehandeld: De balk is uitgevoerd in 'zwart' staal (roestig) en is verder niet behandeld. Dit voldoet bij binnengebruik waarbij de balk niet in aanraking komt met vocht.
  • Gestraald en gemenied (G+G): De balk is eerst schoongestraald en daarna voorzien van een laag beschermende menie (staalverf). Kies hiervoor bij binnengebruik waarbij roestdoorslag vermeden moet worden (bijvoorbeeld bij stucwerk) of als de balk ik het zicht komt en nog geschilderd wordt.
  • Verzinkt: De balk is volledig voorzien van een zinklaag, door onderdompeling in een zinkbad. Dit is de meest duurzame en stevige bescherming waardoor de balk ook buiten gebruikt kan worden.

Afmetingen en gewicht

De ijzeren balken zijn in alle gangbare maten te bestellen. Afhankelijk van het type is de maximale lengte 12 meter of 14 meter.

Nieuwsgierig naar het gewicht van een balk in kg/m? Het gewicht wordt per maat op de productpagina's aangegeven.

De balken zijn uitgevoerd in staal S235. Dit type staal wordt vaak gebruikt in constructietoepassingen, zoals bruggen, gebouwen, en andere structuren waar een goede combinatie van sterkte en taaiheid vereist is. De aanduiding "S" staat voor constructiestaal, en het getal 235 geeft de minimale vloeigrens aan.

Waarom Hardeman kiezen voor jouw stalen balken?

Bij Hardeman bouwproducten zetten we ons in voor kwaliteit en klanttevredenheid. Hier zijn enkele redenen waarom je voor ons zou moeten kiezen:

Uitgebreid assortiment - We bieden een breed scala aan stalen balken, zodat je altijd de balk vindt die aan jouw specificatie voldoet.

Hoge kwaliteit - Al onze stalen balken zijn gemaakt volgens de hoogste kwaliteitsnormen om maximale sterkte en duurzaamheid te garanderen.

Snelle levering - We begrijpen dat tijd essentieel is in de bouwsector. Daarom streven we ernaar om jouw producten zo snel mogelijk te leveren, volgens de vermelde levertijd.

Dus of je nu een bouwprofessional bent of een doe-het-zelver, wij hebben de juiste stalen balken voor je. Bekijk ons assortiment online en bestel vandaag nog!

Heb je nog vragen over stalen balken kopen dan helpen wij je graag. Je kunt ons bellen, e-mailen of whatsappen!