0318 52 17 00 | Nu bereikbaar van ma t/m vr van 08:00 tot 17:30 uur

Bouwvakantie: van 27 juli t/m 18 augustus vinden er geen leveringen plaats en is het Afhaalmagazijn gesloten. Bekijk de actuele levertijden

Sandwichpanelen: De Ideale Oplossing voor Isolatie en Duurzaamheid

Wat zijn Sandwichpanelen?

Sandwichpanelen zijn innovatieve bouwmaterialen die bestaan uit twee dunne lagen staal en een kern van isolerend materiaal, zoals polyurethaanschuim of minerale wol. Deze combinatie zorgt voor uitstekende isolatie-eigenschappen en een hoge sterkte-gewichtsverhouding, waardoor sandwichpanelen een populaire keuze zijn voor diverse bouwtoepassingen. En je kunt bij ons direct online sandwichpanelen kopen.

Voordelen van Sandwichpanelen

1. Uitstekende Isolatie: De kern van isolerend materiaal zorgt voor superieure thermische en akoestische isolatie, wat helpt bij het handhaven van een constante temperatuur en het verminderen van geluidsoverlast.

2. Duurzaamheid: De buitenlagen van staal of aluminium bieden uitstekende bescherming tegen weersinvloeden, corrosie en andere vormen van slijtage. Dit maakt sandwichplaten een duurzame keuze voor zowel residentiële als commerciële gebouwen.

3. Lichtgewicht: Ondanks hun robuuste constructie zijn sandwichpanelen licht van gewicht, wat de installatie vergemakkelijkt en de belasting op de structuur vermindert.

4. Snelle en Eenvoudige Installatie: Dankzij het modulaire ontwerp kunnen sandwichpanelen snel en eenvoudig worden geïnstalleerd, wat tijd en arbeidskosten bespaart.

5. Esthetisch Aantrekkelijk: Verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen, kunnen sandwichpanelen bijdragen aan de visuele aantrekkingskracht van een gebouw, zowel aan de binnen- als buitenkant.

Toepassingen van Sandwichpanelen

Sandwichpanelen worden veel gebruikt in een breed scala aan toepassingen, waaronder:

- Industriebouw: Magazijnen, fabriekshallen en koelhuizen profiteren van de isolerende eigenschappen en de duurzaamheid van sandwichpanelen.
- Commerciële Gebouwen: Winkels, kantoren en showrooms kunnen sandwichpanelen gebruiken voor zowel muren als daken, wat resulteert in energiebesparingen en een moderne uitstraling.
- Residentiële Gebouwen: Voor woningen bieden sandwichpanelen een efficiënte oplossing voor dak- en muurconstructies, met als bijkomend voordeel de uitstekende isolatie en snelle installatie.
- Landbouw: In de agrarische sector worden sandwichpanelen gebruikt voor stallen, schuren en andere faciliteiten die een gecontroleerde omgeving vereisen.

Waarom Kiezen voor Sandwichpanelen?

Sandwichpanelen zijn niet alleen functioneel, maar ook kostenefficiënt en milieuvriendelijk. Door hun isolerende eigenschappen dragen ze bij aan een lagere energierekening en een vermindering van de CO2-uitstoot. Bovendien zijn ze recyclebaar, wat bijdraagt aan een duurzamere bouwpraktijk.

Conclusie

Of je nu een nieuwbouwproject plant of een bestaande structuur wilt renoveren, sandwichpanelen bieden een veelzijdige en duurzame oplossing. Met hun combinatie van isolatie, duurzaamheid, en esthetische flexibiliteit zijn ze de ideale keuze voor elke bouwtoepassing. Investeer in sandwichpanelen van Hardeman en ervaar de voordelen van een geavanceerd bouwmateriaal dat de toekomst van constructie definieert.

Sandwichpanelen voor op het dak

Hardeman Veenendaal is de producent van sandwich dakpanelen. Wij maken een sandwichpaneel met damwandprofiel voor toepassing op hellende daken. Daarnaast maken wij ook panelen voor toepassing op platte daken. De productie vindt plaats in onze moderne fabrieken in Veenendaal. Hierdoor kunnen wij constante kwaliteit garanderen. Je koopt rechtstreeks bij de producent, waardoor we kwaliteit en snelle levertijden kunnen bieden tegen scherpe prijzen! 

Sandwichpanelen dak

Sandwichpanelen voor op de wand of gevel

Onze sandwichpanelen voor wand of gevel produceren wij zelf in onze moderne fabrieken in Veenendaal. Een Nederlands kwaliteitsproduct wat voldoet aan de moderne eisen en met zeer goede isolerende eigenschappen. Al onze sandwichpanelen zijn voorzien van vlamdovende PIR isolatie. Doordat je rechtstreeks bij de producent koopt, kunnen we kwaliteit en snelle levertijden bieden tegen scherpe prijzen!  

Sandwichpanelen wand en gevel

Windveren en toebehoren

Voor de afwerking van jouw dak en gevel bieden wij verschillende hulpstukken aan. Standaard windveren, lekdorpels, hoekstukken en nokken, in dezelfde kleur of juist een contrastkleur. Al deze hulpstukken maken wij zelf in onze zetterij in Veenendaal. 

Windveren en toebehoren

Flexibele dakdoorvoeren

Het doorvoeren van een ventilatie- of rookgasafvoerpijp door een stalen dakplaat of sandwichpaneel wordt veel eenvoudiger met de flexibele dakdoorvoeren van Hardeman. Met maten geschikt voor pijpen van 6mm tot 660mm is er altijd een passende oplossing te vinden. Alle maten uit voorraad leverbaar!

Dakdoorvoeren

Bevestigingsmateriaal

Het juiste bevestigingsmateriaal is het belangrijkste onderdeel voor een goede en waterdichte bevestiging van sandwichpanelen en profielplaten. Omdat wij ook zelf bouwen met onze materialen, weten we uit de dagelijkse praktijk precies welke schroef geschikt is voor elke toepassing. Maak gebruik van onze kennis en bestel eenvoudig de juiste schroeven en accessoires met uw bestelling mee!

Bevestigingsmateriaal

Dakgoten

De Evaco dakgoten zijn gemaakt van glasvezelverstekt polyester en daardoor veel duurzamer en steviger dan normale PVC dakgoten. Wie wil er nu niet een betrouwbare, onderhoudsvrije goot? De meest gebruikte maten hebben wij op voorraad liggen zodat je vrijwel meteen aan de slag kunt met het vervangen van je lekkende dakgoot of het monteren van de goot aan je nieuwe dak. 

Dakgoten