0318 52 17 00 | Nu bereikbaar van ma t/m vr van 08:00 tot 17:30 uur

Bouwvakantie: van 27 juli t/m 18 augustus vinden er geen leveringen plaats en is het Afhaalmagazijn gesloten. Bekijk de actuele levertijden

Historie

Eind jaren ’60 startte Harry Hardeman met een pluimveebedrijf ('leghennen'). Toen rond 1970 de eierprijzen echter erg slecht lagen, zocht hij naar alternatieve manieren om een inkomen te verdienen. In het Westland werden in die tijd veel nieuwe kassen gebouwd en dus oude kassen afgebroken. Uit die oude kassen kwamen veel gebruikte buizen. De ijzerhandel kwam op gang doordat die buizen werden opgehaald en in de buurt van Veenendaal doorverkocht. Die omgeving werd steeds wijder. Al snel kwam het verzoek om van de gebruikte buizen bijvoorbeeld hekken te lassen. Zo ontstond rond 1970 het Hardeman-landhek. Nu is dat nog altijd een belangrijk product van de handelstak van H. Hardeman B.V. Tegenwoordig slechts uit topkwaliteit nieuwe buizen!

Ook andere ijzerproducten en bouwmaterialen werden gevraagd en het ijzerbedrijf breidde zich uit. Al snel werden complete staalconstructies gemaakt. Vanaf eind jaren ‘70 ontstonden er twee takken binnen het bedrijf: een handelstak en een bouwbedrijf. Het bouwbedrijf breidde zich uit naar het huidige Hardeman Systeembouw, terwijl de handelstak, mede door een snel groeiend assortiment en een vergaande klantgerichtheid zich doorontwikkelde tot een begrip. Aanvankelijk vooral binnen de agrarische sector, maar al snel ook in industrie en bouw. De laatste jaren wordt er ook meer en meer geleverd aan particulieren.

De filosofie achter H. Hardeman B.V. is om zowel voor het bouwbedrijf als voor de handelstak zoveel mogelijk zelf te produceren en dus zo min mogelijk afhankelijk te zijn van derden. Vanaf de jaren ’90 resulteerde dit in een grote uitbreiding van de eigen productiemogelijkheden met o.a. profielplaten (1994), sandwichdakpanelen (1997), sigmagordingen (2000), sandwichwandpanelen (2007), windverbanden (2010) en potdekselprofielplaten (2011). Dit is slechts een kleine greep uit het brede en diepe assortiment producten dat in Veenendaal wordt geproduceerd. En het ontwikkelingsproces blijft doorgaan. 

Door deze centraal in het land gelegen eigen productie in Veenendaal, kan H. Hardeman B.V. zich meer en meer onderscheiden door korte levertijden, hoge kwaliteitsstandaarden en vergaande service. Door het eigen bouwbedrijf dat de producten ook toepast, worden eventuele verbeterpunten in de producten snel bekend en kan er dan snel geschakeld en verbeterd worden.

Ook het aantal handelsproducten dat groot wordt ingekocht en vervolgens verhandeld, is steeds doorgegroeid. Sinds 2000 is het aantal verschillende soorten producten verdubbeld. Wat begon als staalhandel is inmiddels enorm uitgebreid. Of het nu balkstaal, stafstaal, bouwstaalmatten, verzinkte draadmatten, buiskoppelingen, hout, verzinkte landhekken, kastanjehout, vlonderplanken, aluminium buizen of enig ander bouwproduct betreft: de kans is erg groot dat H. Hardeman B.V. jou snel en vakkundig kan helpen. Meer dan 10.000 verschillende producten, grotendeels uit voorraad leverbaar!

Sinds 2009 is ook digitaal bestellen via de webwinkel mogelijk, waardoor de klant op ieder moment van de dag bestellingen door kan geven. Hiernaast blijft ook de telefonische verkoop en advisering volledig op peil, zodat ook persoonlijk klantcontact altijd mogelijk blijft. Binnen het verkoopteam is veel kennis en ervaring aanwezig.

Het handelsbedrijf heeft in meer dan 40 jaar dat het actief is, altijd geprobeerd met klanten mee te denken en al het mogelijke te doen om die klant van dienst te zijn. Door op die voet door te gaan, ziet men de toekomst met vertrouwen tegemoet.

Kijk ook eens bij...

Hardeman Systeembouw
Hardeman Kozijnen
Megaplex
Lofthome