Triple Rhombus 21x140mm, Thermisch gemodificeerd Ayous

Staffelprijzen

Aantal 1-19 st 20-49 st 50-209 st 210-1049 st Meer?
Prijs € 39,68 € 35,71 € 33,73 € 31,74 bel ons 

Plus- & minpunten

  • Moderne uitstraling
  • Weerbestendig
  • Lange levensduur
  • Maatvast
  • Gevoelig voor stoten

Product omschrijving

Thermisch gemodificeerde plank met drievoudig profiel. Aan de bovenzijde is de plank verdeeld in drie smalle stroken. De elegante en strakke lijnen creëren een moderne uitstraling voor een wand of gevel. Het drievoudige profiel is bijzonder geschikt om de lengte van een gevel of wand te benadrukken.

De plank heeft een dikte van 21mm en een breedte van 140mm. De lengte is 335 centimeter per plank.

Ayous hout, ook wel bekend als Abachi hout, is een houtsoort met een moderne uitstraling. Het wordt geïmporteerd uit Afrika en staat bekend om zijn luxe, warme kleur met relatief lange lijnen en zeer weinig noesten. Om het geschikt te maken voor gevelbekleding, ondergaat Ayous een thermische modificatie. Na deze behandeling is thermisch Ayous vergelijkbaar met hardhout van duurzaamheidsklasse 1 en heeft het een levensduur van ongeveer 25 jaar.

Thermisch gemodificeerd Ayous is licht van gewicht en daardoor geschikt voor verschillende toepassingen, waaronder gevelbekleding. Het hout is ideaal voor woonboten, vakantiehuisjes en gevels van houtskeletbouw. Met zijn strakke en moderne uitstraling, dankzij bijna geen noesten, voegt thermisch Ayous een elegante touch toe aan elk project. Houd er rekening mee dat Ayous gevoelig is voor stoten, dus voorzichtig vervoeren en bij montage altijd voorboren om scheurvorming te voorkomen.

Na verloop van tijd ondergaat Ayous hout een prachtige vergrijzing, wat bijdraagt aan de natuurlijke uitstraling van het materiaal. Met zijn duurzaamheid, veelzijdigheid en esthetische eigenschappen is thermisch gemodificeerd Ayous een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een hoogwaardige houtsoort voor gevelbekleding.

Als je thermisch gemodificeerd hout gaat monteren dan is het van belang om de montagevoorschriften te volgen. Let vooral op goede ventilatie (pas ventilatielatten toe) en monteer het hout minimaal 5 tot 10 cm boven de grond.

Wil je meer weten, lees dan de houtwijzer over gevelbekleding of de productkaart van de fabrikant die je hieronder kan downloaden. Ga je aan de slag? Lees dan eerst de montagehandleiding!Downloads bij dit product

  • Montagehandleiding Thermisch Gemodificeerd Hout - Thermino bestand .pdf | bestandgrootte 370,97KB
  • Productkaart Thermisch Gemodificeerd hout - Thermino bestand .pdf | bestandgrootte 80,77KB
  • Houtwijzer Gevelbekleding Massief Hout bestand .pdf | bestandgrootte 672,88KB

Stel jouw vraag over dit product

Staffelprijzen

Aantal 1-19 st 20-49 st 50-209 st 210-1049 st Meer?
Prijs € 39,68 € 35,71 € 33,73 € 31,74 bel ons 

Productspecificaties

Houtsoort Ayous
Lengte 335cm
Dikte 21mm
Breedte 140mm
Behandeling Thermisch gemodificeerd