Bouwvakantie: van 27 juli t/m 18 augustus vinden er geen leveringen plaats en is het Afhaalmagazijn gesloten. Bekijk de actuele levertijden

Dakpan profielplaat, op lengte gemaakt

Staffelprijzen

Oppervlakte 1-49 m² 50-99 m² 100-199 m² 200-299 m² Meer?
Prijs € 21,31 € 17,19 € 16,23 € 15,40 bel ons 

Plus- & minpunten

 • Uitstraling van echte dakpannen
 • Stevige stalen plaat
 • 30 jaar garantie op HDX en NX coatings*
 • Op lengte gemaakt
 • bij bestelling van minder dan 25m² per kleur worden opstartkosten à € 100.00 gerekend

Product omschrijving

Deze stalen profielplaten met dakpanprofiel worden speciaal voor jou gemaakt op de lengte en in de kleur die jij nodig hebt. Of het nu voor een tuinhuisje, overkapping of woonhuis is, de dakpanplaat combineert de voordelen van een stalen dakplaat met de traditionele uitstraling van dakpannen.

De dakpanplaat wordt gemaakt van 0.55mm dik staal met Solano NX coating (leermotief), Granite HDX (glad), of in de budgetvriendelijke kleuren Wrinkle zwart of terracotta in staaldikte 0.40mm. Voor optimale kwaliteit en duurzaamheid kies je een HDX coating.

De dakpanplaten worden geleverd op een statiegeldpallet. Klaar met monteren? Geef het ons door op de pallet-retour pagina en we komen de pallet kosteloos weer ophalen.

De aanbevolen schroeven voor het bevestigen van dakpanplaten op houten ondergrond zijn de 4,8x35 schroeven met gespoten kleurkop.

Dakpanprofielplaten kunnen toegepast worden op daken met een minimale dakhelling van 8 graden.

 • Type : 24/1100 (dak)
 • Lengte : naar keuze, vanaf 700mm tot 12m
 • Werkende breedte : 1100mm
 • Profielhoogte : 24mm
 • Materiaal dikte : 0.55mm    (bij Wrinkle 0.40mm)
 • Coating : naar keuze!
 • Panlengte: 350mm

*Granite HDX en Solano NX garantie: vraag naar de voorwaarden

Anti-condens vilt:
Anti-condens vilt is een waterabsorberend vilt wat naar keuze aangebracht kan worden aan de onderzijde van een dakplaat. Dit wordt machinaal gedaan bij het vormen van het profiel.

Condens ontstaat wanneer de temperatuur van het staal van de dakplaat gelijk of lager wordt dan het dauwpunt van de lucht in het gebouw (meestal bij een koude buitenlucht en warme binnenlucht). Dit is mede afhankelijk van de luchtvochtigheid in het gebouw. Het vilt aan de onderzijde neemt dit vocht op (max. 600 gr/m2) en dit verdampt weer tussen de condensatie-periodes.

Montagetip voor platen met vilt: Indien mogelijk platen uit één lengte monteren. Als dit niet mogelijk is het vilt van de overlappende plaat een aantal centimeter met blanke lak afwerken ter voorkoming van opzuiging van regenwater.

Kleurkeuze:
De kleur van een coating is zo goed mogelijk weergegeven bij de kleurkeuze. De werkelijke kleur in daglicht kan natuurlijk afwijken van de schermweergave. Je kunt bij ons een kleurmonster opvragen om de werkelijke kleur te bekijken. Aan de kleurweergave op deze website kunnen geen rechten worden ontleend.

Downloads bij dit product

 • Montagehandleiding Dakpanplaten bestand .pdf | bestandgrootte 405,33KB
 • Brochure Hardeman Profielplaten bestand .pdf | bestandgrootte 2,53MB

Vraag en antwoord bij dit product

Wanneer moet ik voor Anti-condens vilt kiezen?

Anti-condens vilt is geschikt voor het voorkomen van druppelvorming door condens aan de binnenzijde van de dakplaat. Als de binnenlucht warmer is dan de buitenlucht kan er condens ontstaan. Dit gebeurt vooral bij gesloten gebouwen met een warmtebron (verwarming of bijvoorbeeld vee), en is op te lossen door het isoleren van het dak. Een voordeligere oplossing als er geen isolatie gewenst is, is het toepassen van anti-condensvilt.

Bij een open gebouw of afdak is het toepassen van Anti-condensvilt in de meeste gevallen niet nodig door de goede ventilatie.

Stel jouw vraag over dit product

Staffelprijzen

Oppervlakte 1-49 m² 50-99 m² 100-199 m² 200-299 m² Meer?
Prijs € 21,31 € 17,19 € 16,23 € 15,40 bel ons 

Productspecificaties

Materiaal Staal verzinkt, gecoat
Werkbreedte 1100mm
Minimale lengte 700mm
Maximale lengte 12m
Profielhoogte 24mm
Staaldikte 0,55mm / 0,40mm
Kleur binnenzijde Lichtgrijs
Toepassing Dak
Opstartkosten bij minder dan 25m² € 100.00 ex. BTW