0318 52 17 00 van ma t/m vr van 08:00 tot 17:30 uur

Waarom verkopen wij cementgebonden golfplaten en ook stalen golfplaten? Wat zijn de verschillen en voor- en nadelen? We leggen het graag uit.

Wat zijn vezelcement golfplaten? 

De klassieke golfplaten gemaakt van cement en vezels.

Wat zijn stalen golfplaten?

Moderne golfplaten van staal, verzinkt en gecoat.

  Vezelcement golfplaat SVK Stalen golfplaat Hardeman
Golfhoogte ca. 58mm 38mm of 20mm
Werkbreedte 1050mm 1000mm
Lengte Vaste lengtematen Op lengte gemaakt tot 12m lang
Kleur 8 kleuren beschikbaar - langere levertijd voor weinig gangbare kleuren ca. 25 kleuren beschikbaar, levertijd +/- 1 week, onafhankelijk van kleur
Isolatie Losse (harde) isolatie onder de plaat is toe te passen Ook verkrijgbaar als golf sandwichpaneel (golf 38mm)

Waarom kiezen voor een SVK golfplaat?

Bij vervanging van een bestaand golfplatendak is het logisch om te kiezen voor de cementgebonden platen. Zo kan je gemakkelijk dezelfde uitstraling behouden en met dezelfde lengtematen werken. Een ander groot voordeel van de vezelcementplaten is dat dit materiaal ademt en dus vocht uit de ruimte opneemt. Dit kan condensatie aan de binnenzijde van de plaat voorkomen. Bij een groot temperatuursverschil tussen binnen en buiten zullen echter ook deze platen gaan condenseren. De stevigheid van de plaat is ook een pluspunt, deze platen zijn gemakkelijker te belopen dan een stalen plaat. Bij regen en hagel biedt de vezelcementplaat wat meer geluidsdemping doordat de plaat wat dikker is.

Waarom kiezen voor een stalen golfplaat?

De stalen golfplaten hebben een aantal grote voordelen ten opzichte van de vezelcementplaten. Zo kunnen deze platen op lengte geleverd worden waardoor veelal de volledige lengte van nok tot goot met 1 plaatlengte gedekt kan worden. Bij een stalen plaat heb je ook meer keuze qua uitstraling omdat er 2 golfhoogtes gemaakt kunnen worden. De stalen golfplaat biedt ook montagegemak, de platen zijn een stuk minder zwaar en beter hanteerbaar. De montage gaat ook sneller, door het toepassen van lange lengtes en de eenvoudigere bevestiging. Hoewel een stalen plaat snel condenseert, kan je bij een stalen plaat van Hardeman kiezen voor het toepassen van Anti-condensvilt, waardoor het vocht opgenomen wordt en niet van de plaat drupt. Met ongeveer 25 kleuren om uit te kiezen is er altijd wel een kleur te vinden die naar wens is. Tenslotte is de levertijd van de stalen golfplaat op lengte gemaakt +/- 1 week. Deze platen maken wij zelf in onze fabriek in Veenendaal!

Zoals je ziet hebben beide platen voor- en nadelen. De ideale oplossing voor een golfplatendak is uiteraard ons golf-sandwichpaneel, golfplaat en isolatie in 1. Maar voor een eenvoudiger golfplatendak kan dit te kostbaar zijn. 

Besproken producten:

Vezelcement golfplaten

Stalen golfplaten

Mocht je na het lezen van deze uitleg nog vragen hebben of wil je advies voor jouw specifieke situatie, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons verkoopteam!