0318 52 17 00 van ma t/m vr van 08:00 tot 17:30 uur

Potdekselplaten monteren, dat kan bijna iedereen. Helemaal met deze handige beschrijving. Lees snel verder zodat je goed voorbereid aan de slag kunt!

Wat zijn potdekselplaten?
Dit zijn stalen platen met een duurzame coating. De potdekselplaten van Hardeman zijn volledig onderhoudsvrij en leverbaar in 4 speciale houtnerfkleuren. Het gebruik van potdekselplaten is een efficiënte manier van het bekleden van nieuwe of bestaande gevels of schuttingen.

Hoe monteer je potdekselplaten?
Voorbereiding:
Hardeman kan de platen op maat voor je leveren. Mocht je de platen toch nog willen bijsnijden, gebruik daarvoor dan een knabbelschaar of een fijne metaalzaag. Gebruik nooit een slijptol, deze beschadigt de coating van het product.
Bij montage kan je het beste gebruik maken van zelfborende schroeven van 4,8*35 met gespoten kleurkop.
De pokdekselplaten worden geleverd met de zichtzijde (A zijde) naar onder.


Stap 1:
Controleer voor aanvang van montage of de wandregels zwaar genoeg zijn en de afstanden onderling niet te groot zijn. Er mag maximaal 1400 tot 2000 mm tussen zitten.

Stap 2:
Als je gebruik maakt van lekdorpels, koppel- of hoekprofielen, moeten deze als eerst gemonteerd worden. De potdekselplaten komen hier overheen.
Houdt ca. 5 mm afstand tussen de profielen en de potdekselplaten.

Stap 3:
Monteer de potdekselplaten van onder naar boven. Ze dienen in elk dal op elke stijl bevestigd te worden.

Stap 4:
Na montage platen goed schoonborstelen met een zachte borstel of afspuiten met water. Dit om boorresten goed te verwijderen.


Verwante artikelen
• Bevestigingsschroef 4,8*35
• Koppelprofiel
• Hoekprofiel
• Lekdorpel