0318 52 17 00 van ma t/m vr van 08:00 tot 17:30 uur

Hoewel Hardeman al vele jaren dak- en wandbeplating maakt, staat de ontwikkeling hiervan nooit stil. Naast onze eigen fabrieken waar we de eindproducten produceren hebben we daarbij te maken met de fabrikanten van de basismaterialen. Eén van de belangrijkste basismaterialen is het voorgecoate staal. Door veranderende milieu-eisen en constante doorontwikkeling van de duurzaamheid en productie van de coatings wijzigt het coating- en bijbehorend kleurengamma van Hardeman.

Na een lange periode Plastisol leermotief voerden wij de afgelopen jaren de doorontwikkeling hiervan, in de vorm van de Solano NX leermotief coatings van ArcelorMittal. Nu is de tijd gekomen dat we overgaan op een nieuwe, duurzamere variant. De Solano coatings zijn voorbijgestreefd in kwaliteit en duurzaamheid door de Granite HDX coatings. Dit heeft tot gevolg dat de fabrikant voor de verouderde Solano NX coatings niet meer de volledige garantie verleent die wij voorheen gewend waren om aan onze klanten te bieden.

De overstap naar Granite HDX is daarom een logisch gevolg, wij willen altijd kwaliteit leveren, met de bijbehorende garantie. Deze keuze betekent wel dat we op termijn afscheid gaan nemen van de leermotief coatings.

De Granite HDX coating heeft geen leermotief, presteert in alle testen uitzonderlijk goed, bevat geen schadelijke stoffen en voldoet aan huidige en toekomstige REACH-voorschriften van de Europese Unie. Het is een stevige, moderne en veelzijdige coating, die ervoor zorgt dat onze beplating er goed uit ziet en lang mee gaat. De coating is samengesteld uit meerdere lagen, met een totale verflaag dikte van 55 µm.

Elke laag van deze coating vervult een belangrijke functie. Zo zorgt de toplaag van 30 µm voor robuustheid van het oppervlak en weerstand tegen slijtage en UV verwering. Deze laag zorgt voor de kleur, en er zijn in deze laag polyamide bolletjes aangebracht om de kans op beschadiging tijdens het hanteren en verwerken te reduceren.

Onder de toplaag zorgt de 25 µm dikke primerlaag voor extra corrosiebescherming en een goed hechting van de toplaag aan het staal. Het staal zelf is aan weerszijden voorzien van een zinklaag, die beschermt tegen corrosie, zelfs bij het knippen van de randen. De onderzijde van het staal is voorzien van een laklaag van 10 µm.

Met een fabrieksgarantie tot maar liefst 35 jaar sluit deze coating goed aan bij de garantie die de klant van Hardeman gewend is. Prijstechnisch maken wij geen onderscheid in de oude en nieuwe coatings. De Solano leermotief coatings blijven voorlopig beschikbaar onder de bekende voorwaarden maar worden uitlopend. Let op: niet elke huidig beschikbare kleur zal worden vervangen door een HDX variant.

Wij adviseren iedereen: Kies bij nieuwe projecten voor de toekomst met de nieuwe Granite HDX coatings en profiteer van de kwaliteit en langere beschikbaarheid.

Bekijk de HDX kleuren op onze kleurenkaart