0318 52 17 00 van ma t/m vr van 08:00 tot 17:30 uur

Bouwvakantie: van 27 juli t/m 18 augustus vinden er geen leveringen plaats en is het Afhaalmagazijn gesloten. Bekijk de actuele levertijden

Wil je zelf bouwstaalmatten plaatsen maar heb je net even wat info nodig om te starten? Lees onze uitleg over betonnetten hieronder!

Wat zijn betonnetten?
Bouwstaalmatten of betonnetten zijn netten van aan elkaar gelast geribt rondstaal. Betonnetten zijn erg belangrijk in betonconstructies omdat door de samenwerking tussen beton en staal gewapend beton ontstaat. Ze zorgen voor stevigheid en hiermee wordt scheurvorming vermeden. Hardeman verkoopt betonnetten in verschillenden afmetingen.

Hoe plaats je zelf betonnetten?

Stap 1:
Het is belangrijk dat betonnetten zwevend geplaatst worden, zodat deze echt in het beton komen te liggen in plaats van er onder of er op. Dit kan gedaan worden met de afstandhouders of supportliggers, verkrijgbaar bij Hardeman. Voor meer informatie, zie ‘Supportliggers gebruiken'.

Stap 2:
Om de stevigheid van de wapening te bewaren, moeten de netten elkaar 40 maal de diameter van het draad overlappen. De bouwstaalmatten met lange stekken van Hardeman zijn speciaal hiervoor gemaakt. Als deze stekken het volgende net overlappen zit je goed. Hierdoor wordt de vloer steviger en vlakker.
De betonnetten zijn aan elkaar te monteren met binddraad. Voor een uitgebreidere uitleg, zie ‘Binddraad gebruiken’ 

 

Bekijk hier alle gebruikte producten in deze beschrijving:

 

Gerelateerde producten: