0318 52 17 00 | Nu bereikbaar van ma t/m vr van 08:00 tot 17:30 uur

Hoe gebruik je binddraad? Lees hieronder onze uitleg.

Wat is binddraad?
Bij het plaatsen van de wapening is het belangrijk dat de betonnetten op de juiste plaats blijven liggen. Hiervoor worden de betonnetten op de kruisingen en overlappingen extra vast gezet met binddraad. In het algemeen geldt, hoe grotere de belasting op de wapening, hoe meer bindingen nodig. Hoe groter de diameter van het betonnet, hoe minder bindingen nodig.


Hoe vlecht ik binddraad?
Het vlechten van binddraad kan met een tang, maar door het vaak herhalen van een draaiende beweging kan dit voor een grote belasting op de onderarm zorgen. Mocht je dus heel veel matten willen verbinden, dan is het aan te raden om gebruik te maken van een binddraad machine.
Er zijn verschillende manieren om het draad te vlechten. Een bekende is de kruisverbinding, deze is het snelst en wordt het meeste toegepast wanneer matten elkaar overlappen. Om het extra stevig te maken kan de binding gemaakt worden met dubbel draad. Vlecht het draad, trek het goed strak aan het draai het twee tot drie keer komt voordat het draad afgeknipt wordt.
Voor een kruisverbinding met enkel draad heb je ongeveer 12 cm draad nodig. Om uit te rekenen hoeveel draad je in totaal dus nodig heb, hoef je alleen nog maar te weten hoeveel bindingen je moet maken. In onderstaande tabel hebben we het uitgewerkt.

 

Hoeveel bindingen heb ik nodig?

Bouwstaalmatten

Enkele mat

Dubbele mat

BEC 188 A

50

45

BEC 335 A

38

34

BEC 503

47

38

 

 

 

B 257 A

52

47

B 335 A

50

45

B 524 A

50

45

 

Bekijk hier alle gebruikte producten in deze beschrijving:

 

Gerelateerde producten: