0318 52 17 00 van ma t/m vr van 08:00 tot 17:30 uur

Zelf een dubbelstaaf hekwerk monteren? Je kan het! Hardeman levert handige ophang-paaldoppen en alleen kwaliteits dubbelstaaf hekwerk. Omdat je soms wel wat hulp en inspiratie kan gebruiken kan je ook bij ons terecht voor Tips & Tricks. Lees snel verder als je wat hulp wilt bij het monteren van het dubbelstaaf hekwerk!

Een hek van dubbelstaafnetten heeft een nette en moderne uitstraling. Geschikte voor omheining van tuinen, maar ook van bedrijfsterreinen of dierenverblijven. Ze zijn beschikbaar in een verzinkte en een gecoate variant, in verschillende hoogtes. Ook levert Hardeman er bijpassende poorten bij.  

Bij aanschaf van de staanders en matten kun je onderstaande maten aanhouden. 

Gewenste hekhoogte 

Welke staanders? 

608 mm 

1850 mm 

808 mm 

1850 mm 

1008 mm 

1850 mm 

1208 mm 

2050 mm 

1408 mm 

2300 mm 

1630 mm 

2600 mm 

1830 mm 

2600 mm 

2030 mm 

2800 mm 

2430 mm 

3300 mm 

Hoe monteer je een dubbelstaaf hekwerk? 

Stap 1:

Bepaal de plaats van het hekwerk. Het is makkelijk om een beginpunt te bepalen, zoals een muur, een haag of een hoek. Je kan de matten ook gemakkelijk aan een bestaande muur of paal bevestigen als beginpunt door gebruik te maken van de omegabeugels. 

Stap 2:

Vanaf dit beginpunt kan je een draad spannen in de richting van waar het hek moet komen. Leg de palen neer om de 2,5 meter. Leg de eerste paal precies 252 cm van het begint punt. Dit is namelijk de exacte breedte (+ 1cm) van de matten. 

Stap 3:

Plaats de palen in de grond. Dit kan met behulp van een grondboor of een grote hamer. Controleer of de paal goed staat en stel eventueel de diepte nog bij. De juiste diepte is de gewenste hekhoogte + 10 centimeter. Dit is voor 5 centimeter speling onder en boven de mat. 

Gebruik een lat van 252 cm om te bepalen waar de volgende paal exact moet komen. 

Stap 4:

Als alle palen staan kan je de D-cap* op de eerste en tweede paal plaatsen en hier een mat in hangen. Monteer vervolgens een beugel aan de eerste paal, onder de tweede draad van boven en maak deze handvast. Herhaal dit bij iedere paal. 

Als alle hekken zijn geplaatst kan je ze definitief vastmaken. 

Tip: De palen extra stevig plaatsen? Bestel snelbeton mee!

Een D-cap is de dop op de bovenkant van de staander, welke zorgt voor het gemakkelijk ophangen van de matten. Deze D-cap is er alleen in een rechte uitvoering. Wanneer je deze wil gebruiken voor een hoek- of eindpaal, kun je het lipje dat overblijft afzagen met bijvoorbeeld een metaalzaag. Een andere optie is dat u voor deze palen een omdop besteld, een paaldop zonder lipjes. 

 

Bekijk hier alle gebruikte producten in deze beschrijving:

 

Gerelateerde producten: