0318 52 17 00 van ma t/m vr van 08:00 tot 17:30 uur

Bouwvakantie: van 27 juli t/m 18 augustus vinden er geen leveringen plaats en is het Afhaalmagazijn gesloten. Bekijk de actuele levertijden

Hoe kan je het beste schapengaas plaatsen? Lees het hieronder in onze beschrijving voor schapengaas plaatsen!

Wat is schapengaas?
Schapengaas is een stevige omheining voor schapen of ander kleinvee. Het gaas is verkrijgbaar in een lichte en een zware versie. In beide gevallen is het gaas gemaakt van verzinkt draad voor een zo lang mogelijke levensduur. De boven- en onderdraad zijn dikker dan de tussendraden, voor extra stevigheid. De draden zijn gevlochten in traliewerk. Het gaas zit op een rol van 50 meter lang, zodat je snel grote stukken kan afzetten. Het gaas is in verschillende hoogtes verkrijgbaar, van 60 cm tot 120 cm.

Hoe plaats je schapengaas?
Voor het plaatsen van schapengaas kan je gebruiken maken van onze kastanjehouten palen en krammen.


Stap 1:
Bepaal de plaats van de omheining. Het is makkelijk om een beginpunt te bepalen, zoals een muur, een haag of een hoek.


Stap 2:
Vanaf dit beginpunt kan je een draad spannen in de richting van waar de omheining moet komen. Leg de palen neer om de 2 meter, voor een stevige omheining.


Stap 3:
Plaats de houten palen in de grond. Dit kan met behulp van een grondboor of een grote hamer. Om ze extra stevig in de grond te zetten, is het mogelijk om gebruik te maken van snelbeton. Dit is ook verkrijgbaar bij Hardeman.
Controleer of de paal goed staat en stel eventueel de diepte nog bij. Het beste is als de paal voor 1/3e deel in de grond staat. Gebruik een lat van 2 meter, om te bepalen waar de volgende paal exact moet komen.


Stap 4:
Rol het schapengaas uit langs de palen. Sla met een hamer het gaas vast met een kram om het gaas op zijn plek te houden. Wanneer de hele rol is uitgerold en op de gewenste plek staat, kan je er meerdere krammen in slaan om het definitief vast te zetten.

 

Bekijk hier alle gebruikte producten in deze beschrijving:

Gerelateerde producten: