0318 52 17 00 van ma t/m vr van 08:00 tot 17:30 uur

Bouwvakantie: van 27 juli t/m 18 augustus vinden er geen leveringen plaats en is het Afhaalmagazijn gesloten. Bekijk de actuele levertijden

Met verzinkte matten en hardhouten tuinpalen maak je een duurzame afscheiding, zeer geschikt voor het laten begroeien met klimop of een andere klimplant (denk bijvoorbeeld eens aan bessenstruiken, druiven of frambozen).

Draadmatten zijn afkomstig uit de bouwwereld, maar worden tegenwoordig vaak gebruikt als tuinafscheiding of afrastering voor dieren. De verzinkte matten zijn duurzaam en de onbehandelde matten krijgen een roestige uitstraling. 

De matten zijn er in verschillende diktes, afmetingen en maas breedtes. De meeste matten zijn verkrijgbaar in het formaat 2 bij 3 meter. Er is de keuze uit gladde afwerking of gedraaid (tors) staaldraad. 

Diktes staaldraad 

Maasbreedtes 

3 mm 

2,5 x 7,5 cm 

4 mm 

4 x 4 cm 

5 mm 

5 x 5 cm 

6 mm 

7,5 x 7,5 cm 

8 mm 

10 x 10 cm 

 

15 x 15 cm 

 

Hoe maak je een schutting van verzinkte draadmatten? 

Voor het maken van een tuinafscheiding met de verzinkte draadmatten, kan je het beste gebruik maken van onze hardhouten tuinpalen en draadmatbeugels. 

Stap 1: Bepaal de plaats van de schutting. Het is makkelijk om een beginpunt te bepalen, zoals een muur, een haag of een hoek.  

Stap 2: Vanaf dit beginpunt kan je een draad spannen in de richting van waar het hek moet komen. Leg de palen neer om de x aantal meter (x = lengte van de aangeschafte draadmatten, voor de stevigheid is het verstandig om 1,5 tot 2 meter aan te houden).  

Stap 3: Plaats de houten palen in de grond. Dit kan met behulp van een grondboor of een grote hamer. Om ze extra stevig in de grond te zetten, is het mogelijk om gebruik te maken van snelbeton. Dit is ook verkrijgbaar bij Hardeman.  

Controleer of de paal goed staat en stel eventueel de diepte nog bij. Het beste is als de paal voor minimaal 1/3e deel in de grond staat. Gebruik een lat met dezelfde lengte als de draadmatten, om te bepalen waar de volgende paal exact moet komen. 

Stap 4: Plaats de draadmatten op de gewenste hoogte tegen de houten tuinpalen. Bepaal de plaats voor de draadmatbeugels en boor de gaten voor. Bevestig hierna de beugels en maak deze handvast. Herhaal dit bij iedere paal. Als alle matten zijn geplaatst kunt u ze definitief vastmaken. 

Tip: Spuit wat WD-40 op het boortje voor elk gat, hierdoor gaat het boren makkelijker 

 

Bekijk hier alle gebruikte producten in deze beschrijving: