0318 52 17 00 van ma t/m vr van 08:00 tot 17:30 uur

Hoe kan je het beste een kastanjehouten hekwerk plaatsen? Lees het hieronder in onze beschrijving voor kastanje hekwerk plaatsen!

Wat is een kastanjehouten hekwerk?
Het kastanjehouten hekwerk bestaat uit gekloofde kastanje latten die door middel van ijzerdraad aan elkaar gevlochten zijn.
Kastanjehouten hekwerken zijn van nature zeer sterk en duurzaam. Dit hout kan probleemloos langdurig onbehandeld buiten gebruikt worden. Het kastanjehouten hekwerk van Hardeman is sfeervol en heeft een authentieke en natuurlijke uitstraling. Het kan gebruikt worden voor het binnenhouden van kleinvee, zoals schapen, geiten, kippen en ezels. Maar daarnaast is het ook geschikt om als omheining van tuin of erf te dienen. Het hout staat bekend om de hoge vochtigheid weerstand en is niet snel vatbaar voor schimmels. Over het algemeen gaat een onbehandeld kastanjehouten hekwerk zo’n 15 tot 20 jaar mee.

Bij Hardeman hebben wij twee soorten kastanjehouten hekwerken, namelijk het Frans kastanje schapenhek en het Engels kastanje schapenhek.
Wanneer je het liefst een zo strak mogelijk model wilt, kun je het beste voor het Franse hek kiezen. De latten van dit type zijn strakker en rechter afgewerkt dan de Engelse versie. Het Franse hek is duidelijker afgepunt bovenop en de ijzerdraden zijn strakker gewikkeld.
Wanneer je voor een wat natuurlijkere uitstraling wil gaan, is het Engelse hek geschikt. Deze is onregelmatiger en ruwer afgewerkt. Dit hekwerk past daarom perfect bij een natuurlijke tuin.

De kastanjehouten hekken worden in verschillende afmetingen geleverd:

Type Latafstand Lengte rol Beschikbare hoogtes
Frans 4-5 cm 5 meter 50 cm, 80 cm, 100 cm, 120 cm, 150 cm, 175 cm, 200 cm
8-10 cm 5 meter 150 cm
10 meter 50 cm, 80 cm, 100 cm, 120 cm
Engels 4-5 cm 5 meter 60 cm, 90 cm, 105 cm, 120 cm, 150 cm, 180 cm
8-10 cm 5 meter 150 cm, 180 cm
10 meter 60 cm, 90 cm, 105 cm, 120 cm

 

Hoe plaats je een kastanjehouten hekwerk?
Voor het plaatsen van een kastanjehouten hekwerk kan je gebruiken maken van onze kastanjehouten palen en krammen.

Stap 1:
Bepaal de plaats van het hekwerk. Het is makkelijk om een beginpunt te bepalen, zoals een muur, een haag of een hoek.

Stap 2:
Vanaf dit beginpunt kan je een draad spannen in de richting van waar het hekwerk moet komen. Leg de kastanjehouten palen neer om de 2 meter, voor een extra stevige omheining.

Stap 3:
Plaats de houten palen in de grond. Dit kan met behulp van een grondboor of een grote hamer. Om ze extra stevig in de grond te zetten, is het mogelijk om gebruik te maken van snelbeton. Dit is verkrijgbaar bij Hardeman.
Controleer of de paal goed staat en stel eventueel de diepte nog bij. Het beste is als de paal voor 1/3e deel in de grond staat. Gebruik een lat van 2 meter, om te bepalen waar de volgende paal exact moet komen.

Stap 4:
Rol het kastanjehouten hekwerk uit langs de palen. Sla met een hamer het hekwerk vast met een kram om het op zijn plek te houden. Wanneer de hele rol is uitgerold en op de gewenste plek staat, kan je er meerdere krammen in slaan om het definitief vast te zetten.

 

Bekijk hier alle gebruikte producten in deze beschrijving: