0318 52 17 00 | Nu bereikbaar van ma t/m vr van 08:00 tot 17:30 uur

Ken je de windverband profielen van Hardeman al? Deze maken wij in eigen fabriek en worden toegepast in onze eigen bouwprojecten van ons bouwbedrijf. Hierdoor zijn deze profielen toegespitst op de praktijk, zoals je van Hardeman gewend bent.

Wat zijn windverbanden?

Een windverband of stabiliteitsverband wordt toegepast om een constructie voldoende stijf te maken. Tegen invloed van de wind, zoals de naam al zegt, maar ook vaak met een noodzakelijke constructieve functie.

Waarom Hardeman windverbanden?

Hardeman windverband profielen worden gewalst uit zwaar verzinkt staal (600 gr/m2) met meeverzinkte langskanten. Dit geeft vrijwel dezelfde bescherming als een volbad verzinking, en hierdoor zijn de profielen toepasbaar in praktisch alle gebouwen.

De profielen worden van band af gewalst, van gaten voorzien, gecodeerd, op lengte afgekort en desgewenst van een spanwartel voorzien (voorgemonteerd). De toegepaste staalkwaliteit S500 (strekgrens 600 N/mm2) maakt het mogelijk met relatief ranke profielen grote krachten op te nemen.

Windverband profiel 60x5

Hardeman Windverband 60x5

Windverband profiel 85x5

Hardeman windverband 85x5

De windverbanden kunnen met en zonder spanwartel toegepast worden. Wij adviseren altijd een spanwartel toe te passen omdat de montage hierdoor een stuk eenvoudiger wordt. Tevens kunnen de constructie en de verbanden hiermee optimaal afgesteld worden en worden eventuele maattoleranties hiermee opgevangen.

Documentatie Hardeman windverband profielen

Bekijk onze overzichtelijke documentatie over de windverbanden en spanwartels: Klik hier

of kijk verder op onze website