0318 52 17 00 van ma t/m vr van 08:00 tot 17:30 uur

Zelf een landhek monteren is helemaal niet moeilijk. Hardeman levert handige palen en bielzen voor een stevige constructie. Omdat je soms wel wat hulp en inspiratie kan gebruiken kan je ook bij ons terecht voor Tips & Tricks. Lees snel verder als je wat hulp wilt bij het monteren van een landhek!

Het stalen landhek van Hardeman is er in twee versies, één voor grootvee en één voor kleinvee.  Het hek voor grootvee, bijvoorbeeld koeien of paarden, bestaat uit 5 stevige horizontale buizen. Het hek voor kleinvee, zoals schapen en geiten, bestaat uit 7 horizontale buizen die in het onderste deel dichterbij elkaar staan. Zo wordt het kleinvee tegengehouden. De hekken zijn zowel aan de binnen- en buitenkant gegalvaniseerd (volbad verzinkt) voor optimale duurzaamheid. 

De hekken hebben een standaard hoogte van 1.10m, de standaard lengtes lopen vanaf 1m tot 6m.  

Lengte 

1m 

1,5m 

2m 

2,5m 

3m 

3,5m 

4m 

4,5m 

5m 

5,5m 

6m 

Tussenspijlen 

- 

- 

- 

- 

1 

1 

2 

2 

2 

3 

3 

Al onze landhekken worden standaard geleverd inclusief twee ophangduimen en een sluitoog voor bevestiging op houten palen.

Hoe monteer je een stalen landhek? 

Voor het plaatsen van het stalen landhek, kan je gebruik maken van onze houten bielzen. Een alternatief zijn onze stalen hang- en sluitpalen. Deze zijn al voorzien van de ophangduimen en tuimelsluiting, waardoor ze precies aansluiten bij de stalen landhekken. 

Stap 1: Bepaal de locatie van het landhek. Zorg dat de houten bielzen de juiste afstand hebben (= lengte van het aangeschafte landhek).  

Stap 2: Plaats de houten bielzen in de grond. Dit is even graven maar het beste is als de biels voor ongeveer de helft in de grond staat. Om ze extra stevig in de grond te zetten, is het mogelijk om gebruik te maken van snelbeton (vooral handig bij toepassing van de stalen hang- en sluitpaal). Dit is ook verkrijgbaar bij Hardeman.  

Controleer of de biels goed staat en stel eventueel de diepte nog bij. 

Stap 3: Monteer de twee ophangduimen aan één van de houten bielzen. De afstand tussen de twee ophangduimen moet 900 mm zijn, maar de hoogte van het hek is naar wens te bepalen. 

Stap 4: Hang het hek in de ophangduimen en sluit het. Bepaal op de andere houten biels de plaats van het sluitoog. Monteer deze als laatste op de biels. 

 

Bekijk hier alle gebruikte producten in deze beschrijving:

 

Gerelateerde producten: